Web siteleri için Hosting ve önemi

Etiketler :

Merhaba arkadaşlar ,
Bugün sizlere biraz web siteleriniz için kullandığınız hosting firmaları ve önemi hakkında konuşacağım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki eğer kesinti durumunda yok olabilecek veya indirgenecek projeler yapıyorsanız hosting firması seçiminde , domaininizin nerede barınacağının seçiminde çok dikkatli davranmalısınız. Günümüzde kişisel olarak satan insanlar görüyoruz , sahte WHMCS kurup YS belgesi dayatarak kurumsalım diyenleri görüyoruz lakin firma olup düzgün iş yapanları da görüyoruz.

Peki kişisel birinden almak ile düzgün iş yapan kurumsal birinden hosting almanın farkı nedir ? Açıklayalım…
                                                                                    
  • Öncelikle bir firmanın desteğine bakılmalıdır , canlı desteği saat kaça kadar açık , firmanın çalışma saatleri nelerdir ve 
    ticketlerinize en geç kaç dakikada cevap verilmiş ?
  • Firma düz bir WHMCS teması ile önünüze YS belgesini dayatıyor mu , yoksa daha kurumsal bir yapıyla mı haraket ediyor ?
  • R10 , Webmaster sitesi , Fuub , WebSultan gibi belli Webmaster forumlarında herhangi bir şikayet konusu varmı , varsa ne kadarı doğru ?
  • Bu firma kaç yıldır hizmet veriyor , olumlu veya olumsuz yanları nelerdir ? Tanıdığınız kullanıcısı varsa sorun , kesintisi varmıdır , ne kadar hızlıdır teknik sorunları ne kadar sürede çözüyorlar ?
  • Yolladığınız ticketlere gelen cevap ne derece resmi ? Herzaman tek bir kişi mi konuşuyor firmadan yoksa 2-3 farklı kişi tickete cevap veriyor mu ?

Bunların hepsine dikkat etmek durumunda kalmalıyız. Yeni web sitesi açanlar ise şunu yapmalı ;
Açtığınız websitesi eğer yeniyse en küçük Linux pakedinden başlayın. ( Genellikle Linux hosting kullanılır ) Sonrasında Websiteniz yükseldikçe pakedinizi de yükseltebilirsiniz , hosting firmaları pakedinizi anında yükseltme alan açma , trafik verme yetkisine sahiptir. Zamanla sizler için sadece bir hosting veya VPS yetmeyebilir , bu seferde Dedicated yani asıl Sunucu’ya geçiş yapmak durumunda kalacaksınız.                                                              


0 yorum: